Gå videre til innhold
Påtroppende administrerende direktør og myntmester på Det norske Myntverket, Vibece Furseth
Påtroppende administrerende direktør og myntmester på Det norske Myntverket, Vibece Furseth

Pressemelding -

Vibece Furseth blir Norges første kvinnelige myntmester

Vibece Furseth i Samlerhuset-gruppen får ny rolle, og blir første kvinnelige myntmester og administrerende direktør for Det norske myntverket på Kongsberg.

Vibece Furseth får jobben som administrerende direktør og myntmester for Det Norske Myntverket. Hun har hatt mange viktige posisjoner i Samlerhuset-gruppen gjennom 25 år, og innehar i dag rollen som Operations Director i Samlerhuset Norge. Vibece skal fortsette å lede Samlerhuset Norges Operations-avdeling og sitte i ledergruppen i selskapet, samtidig som hun blir myntmester på Kongsberg.

Hun tar over stafettpinnen fra Ståle Løkken og skal være på plass i jobben innen utgangen av mars.

- Myntverket har en førsteklasses gjeng som er i internasjonal klasse innenfor myntpregningsområdet, og med kommersiell innsikt og inngående kjennskap til bransjen tror jeg Vibece vil være en ideell leder og tilføre Myntverket mange forretningsmuligheter fremover, sier gründer og styreleder i Samlerhuset-gruppen, Ole Bjørn Fausa.

- Vi takker Ståle Løkken av etter gode år i Myntverket og ønsker ham lykke til med nye, viktige oppdrag hos en annen, sterk Kongsbergvirksomhet, fortsetter han.

Det Norske Myntverket ble opprettet på Kongsberg i 1686, og har hatt nesten 50 myntmestere i løpet av denne tiden som alle har vært menn. Furseth blir dermed Norges første kvinnelige administrerende direktør og myntmester for Det Norske Myntverket.

- Jeg tar over et veldrevet Myntverket med over 300 år lange tradisjoner i norsk industrihistorie, og ser frem til å ta del i det kompetansemiljøet som Myntverket utgjør innen mynt-og pregeteknologi. Jeg har bred erfaring fra bransjen og gleder meg til å utforske nye kommersielle muligheter for Det norske myntverket, sier påtroppende administrerende direktør, Vibece Furseth.

Det norske myntverket på Kongsberg eies av Samlerhuset-gruppen og produserer mynter og medaljer, blant annet de offisielle sirkulasjonsmyntene i Norge, på oppdrag for Norges Bank.

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset Gruppen er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, eier Det norske myntverket på Kongsberg, har virksomhet i 16 land, med rundt 600 ansatte, og omsatte for godt over en milliarder kroner i 2020. Gruppen har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Ungarn, Irland, Belgia, og Nederland. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhuset er også største eier av fagmessen World Money Fair, som hvert år samler nasjonalbanker, myntverk, produsenter av mynt-teknologi og edelmetallaktører i Berlin. Morselskapet i Samlerhuset Gruppen, Proof Holding AS, er et 100% norskeid selskap. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie gjennom samleobjekter. 

www.samlerhuset.nowww.samlerhuset.com 

Samlerhusetbloggen: www.samlerhuset.blog

Magasinet Mynt & Historie: www.samlerhuset.no/magasin-mynt-historie


Kontakter

Anne Kathrine Brødholt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945