Gå videre til innhold
Verdens dyreste mynt solgt for 55 millioner kroner

Pressemelding -

Verdens dyreste mynt solgt for 55 millioner kroner

Denne typen sølvmynt var den første mynten som ble utstedt av de føderale myndighetene i USA, og har sitt navn fra bysten av frihetsgudinnen som preger forsiden.

Bak auksjonen sto Stack’s Bowers Galleries, som har stått bak salget av en rekke rekordhøyt prisede mynter de siste årene. Flowing Hair Silver Dollar ble solgt for 10.016.875 dollar på auksjonen den 25. januar.

– Prisen har sin årsak i at mynten ikke bare er ekstremt sjelden, men også i dens meget gode fysiske stand. Dette er noen ganger tilstrekkelig for å drive opp prisen på et objekt, forklarer myntekspert Øyvind Nordheggen i Samlerhuset.

Han melder om livlig handel ved myntauksjoner verden over for tiden.

– Under auksjonshuset Künkers auksjon i Berlin for noen uker siden, var det særlig prisen på russiske mynter som ble drevet høyt opp, forteller Nordheggen.

Verdens dyreste gullmynt er fortsatt den myteomspunnede Double Eagle-gullmynten fra 1933, som ble solgt på auksjon i New York for 7,6 millioner dollar, eller 42 millioner kroner. 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Øyvind Nordheggen, myntekspert i Samlerhuset, tlf. 0400 20626, oyvind.nordheggen@samlerhuset.no

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset:
Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset AS er et datterselskap i Samlerhuset-Gruppen, som ble opprettet i 2001, med hovedkontor i Amsterdam. Samlerhuset-Gruppen omsatte for 160,1 millioner EURO i 2010, og hadde ved utgangen av året 413 ansatte fordelt på 14 land.

Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Polen, Tsjekkia, Nederland, Storbritannia, Slovakia, Irland, Belgia og Kina. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.

www.samlerhuset.no

Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945

Relatert innhold