Gå videre til innhold
Stem på tidenes flotteste sølvmynt fra vinter-OL

Pressemelding -

Stem på tidenes flotteste sølvmynt fra vinter-OL

Nå skal tidenes flotteste sølvmynt fra vinter-OL kåres. Samlerhuset inviterer alle nordmenn til å stemme på sin favoritt.

Til sammen har tolv vinter-OL gitt ut offisielle minnemynter som hver er representert med ett eksemplar. Temaet er så langt det har vært mulig Norges store folkesport langrenn. Alle som deltar i kåringen er med i trekningen av en offisiell minnemynt i gull utgitt til OL i Sotsji.

"Tanken bak kåringen er å rette oppmerksomheten mot OL-myntenes historie og myntenes økonomiske betydning for idretten. OL-mynter utgis blant annet for å støtte OL og unge idrettstalent over hele verden", sier Ole Bjørn Fausa fra Samlerhuset.

Den første moderne OL-minnemynten ble utgitt for å markere sommer-OL i Helsinki i 1952, og siden da har tradisjonen levd videre over hele verden. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 ga Norges Bank ut tolv minnemynter i sølv og fire i gull. I dag utgjør de offisielle minnemyntprogrammene en viktig del av den olympiske kulturen.

"For hver offisielle OL-mynt som selges går en viss sum til den internasjonale olympiske komiteen, og deretter videre til de nasjonale olympiske komiteene", forteller Fausa.

For å stemme på tidenes flotteste OL-mynt gjennom tidene, gå inn på www.olympiskmynt.no

Konkurransen avsluttes 31.mars og vinner kåres 10.april.

For spørsmål og mer informasjon vennligst kontakt Ole Bjørn Fausa, Samlerhuset: ole.bjorn.fausa(at)samlerhuset.no, +47 908 56 991

www.olympiskmynt.no

www.samlerhuset.no


Related links

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset:

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset AS er et datterselskap i Samlerhuset-Gruppen, som ble opprettet i 2001, med hovedkontor i Almere. Samlerhuset-Gruppen omsatte for 160,1 millioner EURO i 2012, og hadde ved utgangen av året 413 ansatte fordelt på 14 land.

Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Latvia, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Irland, Belgia og Kina. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.

www.samlerhuset.no

Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945