Gå videre til innhold
Russiske mynter attraktive på auksjon

Pressemelding -

Russiske mynter attraktive på auksjon

Russiske mynter er i vinden blant deltakere på auksjoner over hele verden. Nylig ble en russisk 1-rubel fra 1894 solgt for 2,6 millioner kroner (pluss skatt og avgifter) på Sinconas-auksjonen i Sveits.

«Dette er unikt! Denne rubelen er trolig det eneste gjenværende eksemplaret av sitt slag. Mynten er av beste kvalitet og er svært godt bevart», forklarer Ole Bjørn Fausa fra Samlerhuset.

Fausa har over lengre tid observert at det er en stor interesse for russiske mynter blant samlere.

«Prisen på russiske mynter og medaljer viser ingen tegn til nedgang, men det er kun numismatiske sjeldenheter som når de virkelig høye prisene. Mynten må være i god stand og kun være tilgjengelig i noen få eksemplarer. Prisen kan bli enda høyere hvis mynten har en spesiell historie», sier Fausa.

Den dyreste russiske mynten som noen gang er solgt på auksjon er en sølvrubel fra 1740. Den ble solgt for drøye 24 millioner kroner i 2012.

«Den høye prisen skyldes at mynten ble preget i all hemmelighet av det amerikanske myntverkets daværende myntmester. Den var kun påtenkt samlere og ble aldri satt i sirkulasjon. Mynten er en ekte klassiker innenfor amerikansk numismatikk», forteller Ole Bjørn Fausa fra Samlerhuset.

For mer informasjon og bilder: www.sincona.com/auction/Alexander

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Samlerhuset

Ole Bjørn Fausa: +47 908 56 991

ole.bjorn.fausa@samlerhuset.no

Emner


Om Samlerhuset:

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset AS er et datterselskap i Samlerhuset-Gruppen, som ble opprettet i 2001, med hovedkontor i Amsterdam. Samlerhuset-Gruppen omsatte for 160,1 millioner EURO i 2012, og hadde ved utgangen av året 413 ansatte fordelt på 14 land.

Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Latvia, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Irland, Belgia og Kina. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.

www.samlerhuset.no

Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945