Følg Samlerhuset Norge AS

Populær kaste-elg er tilbake

Pressemelding   •   apr 06, 2011 10:15 CEST

Kong Olav V sin femøring med elgmotiv er for tiden blant Samlerhusets mest populære samleobjekter, og årsaken ligger kanskje i nostalgien som følger mynten. Den hadde den perfekte vekt og størrelse til å treffe en pinne på 5 meters avstand.

Er du en av dem som brukte skolefriminuttene til å kaste elg på stikka? Da har du nå sjansen til å mimre litt. Elgen er tilbake.

Leken forsvant med mynten
Å kaste på stikka var kanskje den mest populære leken i skolegårdene på 50- og 60-tallet, men forsvant på 70-tallet samtidig som 5-øringen ble tatt ut av produksjon.  Leken gikk ut på at man stakk en pinne ned i jorda, og prøvde å komme så nærme som mulig. Den som kom nærmest fikk alle myntene.

- Vi skal ikke si for sikkert at det er mangelen på 5-øringer som gjorde at leken forsvant, sier Samlerhuset i en melding, men en skal ikke se bort fra at Norges Bank gjorde klinkekule-industrien en tjeneste ved å ta den ut av sirkulasjon.

Populær mimre-mynt
Den gamle 5-øringen med elgmotiv gis nå ut som gullbelagt æresmynt – det vil si at den ikke kan brukes som betalingsmiddel. Det er i følge Samlerhuset mange som ønsker å ha en elgmynt å mimre med.

- Om det er elgen eller Kong Olavs flotte profil som gjør utslaget vet vi ikke, men mynten er blant våre mest populære for tiden. 

Så om du ser noen spreke gamle herrer hamre ned pinner rundt omkring og begynne å kaste mynter på dem – ikke ring sykehuset – de har bare gjenopptatt en gammel hobby!

Om Samlerhuset
Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, frimerke og andre samleobjekter. De holder til på Kolbotn like utenfor Oslo

Ole Bjørn Fausa startet Samlerhuset i 1994, og de har i dag 413 ansatte i 14 land.

Samlerhuset i sosiale medier: