Gå videre til innhold
Ny 10-kronemynt i sirkulasjon

Pressemelding -

Ny 10-kronemynt i sirkulasjon

Fra i dag av vil du kunne oppdage en helt ny 10-krone når du får igjen veksel i butikken. Norges Bank gir ut en 10-krone med spesialpreg i anledning av Universitetets 200-årsjubileum. Ønsker du å ta vare på den nye 10-kronen for ettertiden, kan du hos Samlerhuset få den i usirkulert kvalitet til pålydende 10 kroner.

I anledning av Universitetets 200-årsjubileum i 2011 utgir Norges Bank en ny 10-krone med spesialpreg. Mynten blir satt i sirkulasjon ved en seremoni ved Universitetets Myntkabinett tirsdag 3. mai klokken 15. Det blir ikke utgitt noen vanlig 10-krone i år, kun denne som hedrer Universitetets 200-årsjubileum. Mynten blir dermed å finne i det norske folks lommebøker som vekslepenger. Mange kommer nok til å legge merke til mynten som skiller seg ut fra 10-kronemynter fra tidligere år, og samtidig bli oppmerksomme på jubileet.

En blank 10-krone med et nytt og uvanlig motiv er for mange et spennende samleobjekt, og mange kommer nok til å spare på denne 10-kronen når de får den igjen i butikken. En mynt blir imidlertid etter hvert stygg og får riper og andre bruksmerker, og kan ha vært innom mange hender før den havner i dine. For samlere flest er kvaliteten på en samlemynt viktig, og mange ønsker seg usirkulerte og pene mynter i sin samling. Usirkulerte mynter er nye og uten slitasje, men på grunn av masseproduksjon ikke nødvendigvis absolutt perfekt – som mynter i pregekvaliteten proof. Usirkulerte mynter vil se blankere ut enn mynter som har vært brukt og sirkulert.

Samlerhuset er Norges største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter og har som formål å skape samlerglede. Den nye 10-kronen faller naturlig inn under Samlerhuset sin samling med alle norske sølvminnemynter og sirkulasjonsmynter med særpreg som er utgitt fra 1964 frem til i dag. Hos Samlerhuset kan du nå få årets 10-krone Universitetet 200 år til pålydende verdi 10 kroner som introduksjonstilbud i denne samlingen.

Årets 10-krone er den tredje 10-kronen med spesialpreg utgitt fra Norges Bank. Henrik Wergelands 200-årsjubileum ble markert i 2008 og Ole Bulls 200-årsjubileum i 2010. Før dette var det 20-kronere og 5-kronere som ble utgitt med spesialpreg. Titter du etter på pengene du får igjen i butikken, kan du være heldig å finne mynter med blant annet Wergeland, Henrik Ibsen, Nils Henrik Abel og Akershus 700 år. Men de fleste blanke, usirkulerte, eksemplarene av disse befinner seg nok i samlinger rundt omkring i de tusen hjem.

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset:

Samlerhuset er Nordens største forhandler av mynt, medaljer, frimerker og andre samleobjekter. Samlerhuset ble startet i 1994 av blant andre Ole Bjørn Fausa, og har i dag 413 ansatte i 14 land.

Samlerhuset i sosiale medier:

Samlerhuset sin blogg
Samlerhuset - Fausas samlertips

Samlerhuset på Youtube
Samlerhuset på Twitter
Samlerhuset på Facebook
Samlerhuset på Flickr
Samlerhuset INMA-profil
Samlerhuset på Linkedin 

Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945