Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ikke gjør samme tabben som Onkel Skrue

Andebys gjerrige millionær pusser lykkemynten sin titt og ofte, men i følge Samlerhuset er dette noe av det dummeste du kan gjøre hvis du ønsker å ta vare på de sjeldne myntene dine.

Samlerhuset er Nordens største tilbyder av medaljer, frimerker og andre samleobjekter og har laget noen tips til hvordan du kan ta bedre vare på myntene dine enn det Skrue gjør Slik behandler du best samlemynter

  • Ikke puss og skrubb i tide og utide. Mynter som har vært i sirkulasjon skal ikke være blanke og blanke mynter risikerer å få riper om du ”overpusser”.
  • Bruk aldri stålull, harde børster eller negleskrubber og andre ting som kan lage riper i mynten. En ripet overflate får du aldri fjernet, uten at du sliper ned mynten. Kantskader og hakk kan og skal du aldri gjøre noe med!
  • IKKE legg en mørk kobbermynt i cola, ketchup eller lignende, selv om du har hørt solskinnshistorier om slikt. Mynten blir blank, men den mister sin historie og verdi.
  • Ha alltid rene og tørre fingre, eller helst hansker når du behandler myntene.
  • Det beste rådet for å rengjøre en sølvmynt er å lage en såpeblanding av Zalo og vann og la mynten ligge der i noen minutter. Vask og skyll så mynten i lunkent vann, tørk den forsiktig med en myk fille, og du har gjort det nødvendigste. Hvis du fortsatt ikke er fornøyd med mynten, kan du legge den i eddiksessens, 7 % konsentrasjon, - IKKE STERKERE. La mynten ligge noen timer og skyll den så i lunket vann før du tørker den som før nevnt.

Gjør du alt dette vil du få nesten like mye glede av myntene dine som Onkel Skrue.

Samlerhuset har som uttalt mål å skape samlerglede og selger i tillegg til mynter og frimerker også en del utstyr til oppbevaring og vedlikehold av mynter. Det finner du mer informasjon om på Samlerhusets nettsider.

Om Samlerhuset:

Samlerhuset Norge AS ble etablert i 1994, og er Norges største formidler av samlerobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden.

Samlerhuset sitt formål er å skape samlerglede. Ved å skaffe til veie, utvikle og formidle samlerobjekter som er med på å bevare minner knyttet til viktige historiske begivenheter og personligheter. Samlerhuset i sosiale medier:

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset Gruppen er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, eier Det norske myntverket på Kongsberg, har virksomhet i 16 land, med rundt 600 ansatte, og omsatte for godt over en milliarder kroner i 2020. Gruppen har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Ungarn, Irland, Belgia, og Nederland. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhuset er også største eier av fagmessen World Money Fair, som hvert år samler nasjonalbanker, myntverk, produsenter av mynt-teknologi og edelmetallaktører i Berlin. Morselskapet i Samlerhuset Gruppen, Proof Holding AS, er et 100% norskeid selskap. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie gjennom samleobjekter. 

www.samlerhuset.nowww.samlerhuset.com 

Samlerhusetbloggen: www.samlerhuset.blog

Magasinet Mynt & Historie: www.samlerhuset.no/magasin-mynt-historie


Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945