Gå videre til innhold
Jubileumsmynt som feirer 100 år med Disney
Jubileumsmynt som feirer 100 år med Disney

Pressemelding -

I anledning 100 år med Disney utgis nå mynter med de ikoniske figurene i samarbeid med Samlerhuset i Norge!

Husker du dine barndomsfavoritter fra Andeby? Disneys Donald Duck, Mikke Mus og alle deres gode venner. Gjennom 100 år har Disney gitt oss uforglemmelige historier, magiske øyeblikk og fantastiske karakterer! I et samarbeid med Disney, lanserer nå Samlerhuset en eksklusiv samling med jubileumsmynter som feirer 100 år med Disney. Gjør som Disneys Onkel Skrue og sikre deg de offisielle minnemyntene til pengebingen din.

De aller fleste har et forhold til Disneys karakterer, gjennom tegneseriebladene eller filmer på TV. Allerede som barn har mange dyrket samlergleden gjennom bunker eller årganger med Donald Duck-blader og pocketbøker i bokhylla. I samarbeid med Disney tilbyr Samlerhuset nå et sett med jubileumsmynter med Disney-motiver, som Disney-entusiaster og nostalgikere kan supplere samlingen sin med.

Dette er jubileumsmynter utgitt i samarbeid med Disney, og i Europa er disse eksklusivt tilgjengelig gjennom Samlerhuset-gruppen og opplaget er begrenset. Det er en samling av mynter med de kjente og kjære Disney-karakterene Donald Duck, Mikke Mus, Langbein, Pluto og Onkel Skrue. Myntene selges først og fremst i Europa, og er de eneste med akkurat disse motivene. Først ut er jubileumsmynten med den ikoniske Donal Duck-figuren, belagt med rent sølv.

- Det er en ære å få utgi mynter med Andeby-figurene i Norge i samarbeid med Disney. Når Disney har eksistert i 100 år betyr det at alle generasjoner i Norge har et forhold til Disney-karakterene, så jeg tror det er mange som vil sette pris på å kunne dyrke nostalgien eller supplere allerede eksisterende Disney-samlinger med disse jubileumsmyntene, sier Hans Petter Hongset, administrerende direktør i Samlerhuset.


Myntene er utgitt som del av det offisielle myntprogrammet til den nordamerikanske øyen Barbados. Utover salg i Amerika, selges myntene etter eksklusive avtaler i utvalgte land i Europa. Samlerhuset har enerett på salg av myntene i Norge, og flere av Samlerhusets søsterselskaper i Europa har også tilsvarende avtaler i sine respektive land.


Disneys lange historie ble startet av Walt Disney som sammen med broren Roy etablerte animasjonsstudioet Disney Brothers Cartoon Studio i Hollywood 16. oktober 1923. I 1928 så den første av de legendariske Disney-karakterene dagens lys, da Mikke Mus debuterte i tegnefilmen Steamboat Willie. Donald Duck så verdens lys for første gang i 1934.

(Kilde: https://d23.com/disney-history)

Related links

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset Gruppen er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, eier Det norske myntverket på Kongsberg, har virksomhet i 16 land, med rundt 600 ansatte, og omsatte for godt over en milliarder kroner i 2020. Gruppen har virksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Ungarn, Irland, Belgia, og Nederland. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhuset er også største eier av fagmessen World Money Fair, som hvert år samler nasjonalbanker, myntverk, produsenter av mynt-teknologi og edelmetallaktører i Berlin. Morselskapet i Samlerhuset Gruppen, Proof Holding AS, er et 100% norskeid selskap. Samlerhusets formål er å skape samlerglede og å formidle historie gjennom samleobjekter. 

www.samlerhuset.nowww.samlerhuset.com 

Samlerhusetbloggen: www.samlerhuset.blog

Magasinet Mynt & Historie: www.samlerhuset.no/magasin-mynt-historie


Kontakter

Anne Kathrine Brødholt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945