Gå videre til innhold
Gullmynt auksjonert bort for 15 millioner kroner

Pressemelding -

Gullmynt auksjonert bort for 15 millioner kroner

«Den høye prisen skyldes at mynten ble preget i all hemmelighet av det amerikanske myntverkets daværende myntmester. Den var kun påtenkt samlere og ble aldri satt i sirkulasjon. Mynten er en ekte klassiker innenfor amerikansk numismatikk», sier Ole Bjørn Fausa fra Samlerhuset.

Med en utsalgspris på hele 2,5 millioner USD går Coiled Hair Stella-gullmynten inn på topp-ti-listen over verdens dyreste mynter.

«Verdens dyreste mynt, uavhengig av metall, er den såkalte Flowing Hair Silver Dollar fra 1794. Mynten ble solgt for 10 millioner dollar i februar i år», forklarer Fausa.

Verdens dyreste gullmynt er fortsatt den legendariske Double Eagle-gullmynten fra 1933, som i 2002 ble solgt på en auksjon i New York for 7,6 millioner USD.

For mer informasjon og bilder: http://www.bonhams.com/auctions/20992/lot/1011/ 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

 Samlerhuset

 Ole Bjørn Fausa: +47 908 56 991

 ole.bjorn.fausa@samlerhuset.no

 

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset:

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Samlerhuset AS er et datterselskap i Samlerhuset-Gruppen, som ble opprettet i 2001, med hovedkontor i Amsterdam. Samlerhuset-Gruppen omsatte for 160,1 millioner EURO i 2012, og hadde ved utgangen av året 413 ansatte fordelt på 14 land.

Selskapet har kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Latvia, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Irland, Belgia og Kina. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.

www.samlerhuset.no

Kontakter

Anne Kathrine Brødholt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945