Gå videre til innhold
Ansetter igjen: Adm.dir. på Det Norske Myntverket, Ståle Løkken
Ansetter igjen: Adm.dir. på Det Norske Myntverket, Ståle Løkken

Pressemelding -

Det Norske Myntverket ansetter igjen

Tøffe år med nedgang i etterspørselen etter mynter og minnemedaljer både nasjonalt og internasjonalt endte i nedbemanninger hos den tradisjonsrike hjørnestensbedriften Det Norske Myntverket på Kongsberg for noen år tilbake. Nå er imidlertid pessimisme snudd til optimisme, og virksomheten skal igjen ansette nye medarbeidere.

- Vi opplever for tiden en økning i etterspørselen etter våre produkter, og nå har også vår eier Samlerhuset besluttet at større deler av den internasjonale produksjonen av ulike mynt- og medaljeprodukter skal foregå her på Kongsberg. Dette er et svært sterkt signal om at den jobben vi gjør holder høy kvalitet, og viser at våre eiere ønsker å satse på Det Norske Myntverket, sier Ståle Løkken, administrerende direktør i Det Norske Myntverket.

Etterspørselen øker

Den siste tiden har Myntevrket opplevd en økning i etterspørselen etter bedriftens produkter. Etterspørselen etter både minnemynter og medaljer er økende i Europa, og nå skal produksjonen økes for å møte etterspørselen i markedet.

- Vi har et svært godt utgangspunkt med dyktige og motiverte ansatte. Den kompetansen våre medarbeidere har, utgjør en god base vi ønsker å bygge videre på. Både ledelsen og våre ansatte gleder oss over å igjen kunne ønske nye medarbeidere velkommen til oss, sier Løkken.

I første omgang er det produksjonen som skal styrkes, men etter hvert vil behovet for nye krefter også i administrative stillinger kunne melde seg. Myntverket vil i første omgang lyse ut fire operatørstilinger, som vil stå for selve produksjonen. Dagens ansatte vil klargjøre og tilrettelegge for de nyansatte. På denne måten vil Myntverket komme raskt i gang med den økte produksjonen, og være i stand til å øke volumet på kort tid.

Går spennende tider i møte

Myntverket er landets nest eldste produksjonsbedrift, og har vært en hjørnestensbedrift på Kongsberg siden 1600-tallet. Nå skal bedriften ta i bruk nye verktøy og nye produksjonsmåter i produksjonen av mynt og medalje, samt bruk av ny teknologi for fargelegging av produkter.

-Vi gleder oss til å komme i gang med planene fremover, og ser igjen lyst på fremtiden for Det Norske Myntverket, sier Løkken.

For mer informasjon, kontakt: 

Ståle Løkken, Adm. direktør

E-post: stale.lokken@myntverket.no

Tlf: 982 38 180

Emner

Kategorier


Om Det Norske Myntverket AS
Det Norske Myntverket AS ble etablert på Kongsberg i 1686. I tillegg til å produsere mynt, har man stor produksjon av medaljer og medaljeserier. Bedriften, som i dag er et moderne myntverk,100% eid av Samlerhuset, har mange søsterbedrifter i Samlerhuset Gruppen. Disse selger og markedsfører mot sluttkunder. Foruten avdelingen på Kolbotn, er det avdelinger i store deler av Europa, som for eksempel UK, Belgia, Polen, Finland, Danmark og en rekke andre land.
For mer informasjon, se www.myntverket.no

Kontakter

Anne Kathrine Brødholt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945