Gå videre til innhold
Boknyhet: Money that changed the World - A History of Gold Coins and Gold Currencies

Pressemelding -

Boknyhet: Money that changed the World - A History of Gold Coins and Gold Currencies

Svein H. Gullbekk, professor i numismatikk ved Universitetet i Oslo, har lansert boken "Money that changed the World - A History of Gold Coins and Gold Currencies". Boken forteller om gullmyntenes historie og hvordan mynter forandret verden. I boken deler han sin omfattende kunskap og engasjement for mynter generelt og gullmynt spesielt. Gullbekk er en attraktiv foredragsholder i inn- og utland.

- Jeg har lenge savnet en mer detaljert bok om verdens gullmynter. Det finnes mange bøker som tar for seg enkelte land og regioner, men ikke en eneste en som tilgjengeliggjør hele historien mellom to permer, forteller Svein Gullbekk. Gull og gullmynter utgjør en av byggesteinene i verdenshistoriens samfunnsutvikling. Urbanisering, utviklingen av handel samt krigføring har ofte gått hånd i hånd med pregningen av gullmynt og bruken av gull som valuta.


I Money that changed the World - A History of Gold Coins and Gold Currencies gjenfortelles gullmyntens historie fra tiden da de første gullmyntene ble preget rundt år 625 f. Kr. frem til Hitlers jakt på gull under 2. verdenskrig. Hovedvekten er lagt på de viktigste myntvariantene og deres betydning gjennom historien.


- Boken er et resultat av mange års studier av ulik gullmynt og valuta. Den er rikt illustrert og er ikke laget for bare eksperter og numismatikere, men for alle som er interessert i historie, økonomi og kultur, forteller professor Gullbekk.


For mer informasjon, eller dersom du ønsker et prøveeksemplar av boken, ta kontakt med Communications Manager Anne Kathrine Brødholt i Samlerhuset på e-post anne.kathrine.brodholt@samlerhuset.no eller telefon 90 91 99 45.

Se også filmen om boken her:

 Boken er skrevet på engelsk og kan kjøpes hos Samlerhuset: www.samlerhuset.no/money-that-changed-the-world

Om forfatteren:
Svein H. Gullbekk er professor i numismatikk ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo. Han har publisert et flertall bøker og artikler om numismatikk og mynthistorie. Gullbekk leder for tiden et internasjonalt forskningsprosjekt kalt "Religion and Money: Economy of Salvation in the Middle Ages", finansiert av Norges forskningsråd.

Emner

Kategorier


Om Samlerhuset:
Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo.

Samlerhuset er et av verdens største mynthandelshus, og har kontorer i 15 land i Europa, med omlag 500 ansatte til sammen. Samlerhuset er blant annet tilstede i Oslo (Kolbotn), London, Amsterdam, Berlin, Brüssel, Dublin, Warszawa, Praha, Bratislava, Budapest, København, Helsinki og Beijing.

Samlerhuset er offisiell distributør for en lang rekke nasjonalbanker og myntverk rundt i verden, som blant annet Det Kongelige Britiske Myntverket, Folkerepublikken Kinas Nasjonalbank, Den Russiske Føderasjons Nasjonalbank, Det Statlige Franske Myntverket, Det Kongelige Kanadiske Myntverket, Det Statlige Østerrikske Myntverket, Det Statlige Sørafrikanske Myntverket, Det Norske Myntverket og en lang rekke andre. Samlerhuset var også offisiell distributør for det offisielle minnemyntprogrammet til OL i Sotsji 2014, og har vært offisiell distributør for de fleste OL de seneste tyve år.

Samlerhuset er største eier i verdens ledende myntmesse, World Money Fair i Berlin, som besøkes av alle verdens ledende myntverk og myntprodusenter hvert år, og som samler finansministere, ambassadører og nasjonalbankansatte fra mange land.

Samlerhuset eier Det Norske Myntverket sammen det Det Statlige Finske Myntverket. Samlerhuset kjøpte Det Norske Myntverket fra Norges Bank i 2003, da det var fare for at myntverket kunne bli nedlagt og en flere hundre år gammel tradisjon med preging av mynter i Norge kunne forsvinne. Gjennom et partnerskap med Det Statlige Finske Myntverket sikret Samlerhuset en ideell partner med god og supplerende kunnskap.

Samlerhusets filosofi er å gjøre samling enklere og mer tilgjengelig for folk flest. Samlerhuset bestreber å formidle kunnskap om samleobjektene som selges, og å tilby et bredt utvalg av supplerende samleutstyr. Samlerhuset selger mynter, medaljer, sedler, frimerker, myntbrev og andre samleobjekter til de som er opptatt av samleglede

www.samlerhuset.no

Pressekontakt

Anne Kathrine Brødholt

Pressekontakt Communications Manager +4790919945