Følg Samlerhuset Norge AS

Kon-Tiki feberen herjer videre

Nyhet   •   sep 05, 2012 17:18 CEST

Samlerhuset har solgt rundt 50 sølvsett og cirka 60 gullsett av Kon-Tiki mynten. Settene selges direkte gjennom Samlerhuset.

- Det har vært en fantastisk åpning. For oss som er så personlig interessert i denne historie, så er det ekstra gøy å se at vi kan nå ut til et bredt publikum gjennom filmen, og at den gir ringvirkninger også på andre områder, sier Halfdan Tangen, markedssjef ved Kon-Tiki museet.

De offisielle Kon-Tiki-myntene er gangbar valuta i det britiske oversjøiske territoriet South Georgia and the South Sandwich Islands. Mynten måtte godkjennes av Buckingham Palace, før den ble produsert.

Kon-Tiki mynten er utgitt av Syd-Georgia, et britisk territorium nær Antarktis. Øyriket har sterke bånd til Norge og norsk sjøfart.

Britisk pund

Begge myntsidene har omskriften 65th anniversary of the Kon-Tiki expedition 1947-2012. Den ene myntsiden viser Kon-Tiki-flåten under seilas mens den andre prydes av en polynesisk maske. Deler av ruten med Kon-Tiki-flåten markert to steder, en ekvatorlinje, en bølgelinje og ferdens utgangs- og endepunkter.

South Georgia er i dag befolket av forskere, og har aldri hatt en permanent befolkning. Øyområdet har sterk tilknytning til norsk hvalfangsthistorie, og har for eksempel en egen bukt oppkalt etter Larvik, Thor Heyerdahls fødeby.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.