Følg Samlerhuset Norge AS

Internasjonal kommunikasjonspris til Samlerhuset

Pressemelding   •   sep 14, 2016 09:54 CEST

Samlerhuset vant bronse i den internasjonale kommunikasjonsprisen Stevie® Award 2016

Til den internasjonalt anerkjente kommunikasjonsprisen Stevie®Award, er det i år kåret en norsk-grunnlagt bronsevinner! Et av selskapene i Samlerhuset-gruppen ble tildelt den anerkjente internasjonale kommunikasjonsprisen Bronze Stevie®Award for sin Waterloo 200-kampanje som minnes 200-årsjubileet for slaget ved Waterloo!

Det som startet med Samlerhuset i Norge i 1994, har de siste drøye 20 årene ekspandert til 14 land i Europa og er nå en av verdens største mynt- og medaljehandlere. Samlerhusets formål er å skape samlerglede, bedriften har formidlet samleobjekter til samlere over hele Europa siden etablering. Nå har et av selskapene i Samlerhuset-gruppen blitt tildelt den anerkjente internasjonale kommunikasjonsprisen Bronze Stevie®Award.

Samlerhusets datterselskap i England ble nylig tildelt prisen i kategorien ”årets kommunikasjonskampanje”, PR Campaign of the Year – Events and Observances, for sin Waterloo 200-kampanje som minnes 200-årsjubileet for slaget ved Waterloo. Kampanjen ble gjennomført i samarbeid med den veldedige organisasjonen Waterloo 200 og Hennes Majestet Dronning Elizabeth IIs medaljør Worcestershire Medal Service.

«Nøkkelen til suksess for denne kampanjen skyldes godt samarbeid. Ikke bare grunnet et eksepsjonelt team-work mellom ulike organisasjoner og selskaper i England, men også mellom ulike personer og avdelinger i hele Samlerhuset-gruppen», forteller konserndirektør for Samlerhuset Western Europe, James Deeny.

Den internasjonale kommunikasjonsprisen Stevie® Award deles ut hvert år til fremtredende bedrifter i alle kategorier og størrelser, private og offentlige, kommersielle så vel som veldedige organisasjoner. Til årets prisutdeling ble det sendt inn 3.800 bidrag fra 60 land.

«Det er flott å premieres som en av verdens fremste innen PR og kommunikasjon. Det skjer ikke hver dag i myntbransjen. Men så er det også flere års målrettet arbeid som ligger bak», forklarer James Deeny.

Den prisvinnende Waterloo-kampanjen besto av fire ulike deler:

  1. Et større VIP-arrangement i hertugen av Wellingtons offisielle London-residens Apsley House i november 2014. Her ble Waterloo-medaljen delt ut til offisielle representanter fra Russland, Tyskland, Storbritannia og Østerrike i en høytidelig seremoni. Medaljen som ble designet av Benedetto Pistrucci etter seieren ved Waterloo i 1814, ble nå endelig preget og utgitt for første gang etter 200 års ventetid (https://www.youtube.com/watch?v=8wh3vCGmTjk
  2. 500.000 gjengivelser av Waterloo-medaljen ble delt ut gratis til folk i Storbritannia i en landsdekkende kampanje som startet i januar 2015.
  3. Avdukingen av et nytt Waterloo minnesmerke ved Waterloo stasjon i London. Minnesmerket, som er det første som hedrer soldatene som kjempet mot Napoleons styrker, ble initiert og realisert av Samlerhuset i samarbeid med Worcestershire Medal Service, og ble avduket av hertugen av Wellington foran et internasjonalt pressekorps i juni 2015.
  4. Overrekkelsen av en sjekk på 200.000 pund fra Samlerhuset til den offentlige veldedige organisasjonen Waterloo 200 som arbeider med å bevare historien rundt det historiske slaget.

Waterloo-kampanjen fikk bred pressedekning med til sammen 240 nyhetsartikler og –innslag i flere ulike medier som BBC, ITV news, Sky, The Times, The Daily Telegraph, The Observerer og The Wall Street Journal, i Norge i blant annet Aftenposten (http://www.aftenposten.no/verden/Na-er-Waterloo-medaljen-ferdig_-199-ar-etter-at-slaget-sto-74609b.html, magasinet Historie, og på NRK Dagsrevyen (https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/NNFA19061015/10-06-2015%23t=19m15s) og NRK Nytt på nytt ( http://tv.nrk.no/serie/nytt-paa-nytt/MUHH29003114/14-11-2014).

«Kampanjen gav et betydelig løft for selskapet. Ikke bare når det gjelder synlighet og omdømme, men den gav oss også økt salg og mange nye kunder», forteller James Deeny.

Da Ole Bjørn Fausa gjorde hobbyen sin om til levebrød og startet Samlerhuset Norge i 1994, ante han ikke at bedriften skulle bli en internasjonal suksess. Nå er han tilstede i 14 ulike land i Europa og har blitt en av verdens største mynt- og medaljehandlere. Fausa er stolt av de dyktige medarbeiderne som står bak den internasjonalt anerkjennende prisen.

«Med Waterloo-kampanjen har vi skapt samlerglede over hele Storbritannia. Da er det ekstra hyggelig å bli internasjonalt anerkjent på denne måten», forteller Fausa som også peker på viktigheten av at store internasjonale konsern tar samfunnsansvar på alvor. «Å hedre soldatene som kjempet mot Napoleon i slaget ved Waterloo med et eget minnesmerke var på høy tid. Samlerhuset er også svært glade for å kunne samarbeide med og bidra til det viktige arbeidet som gjøres for å bevare historien i den veldedige organisasjonen Waterloo 200».

Vinnerne av Stevie®Award velges ut av over 200 internasjonale bedriftsledere i en juryprosess som varer fra mai til august. Waterloo-kampanjen ble særlig rost for «imponerende resultater fra en svært gjennomtenkt og helhetlig kampanje».

Det er andre gang Samlerhuset-gruppen vinner en Stevie®Award i kategorien «beste PR». I 2012 mottok konsernet bronse for sin Double Eagle-turné, et samarbeid mellom Samlerhuset-gruppen og USAs nasjonalmuseum Smithsonian Institution.

Les mer om årets prisutdeling på www.stevieawards.com/IBA

For mer informasjon om Samlerhuset-gruppen: www.samlerhuset.com

For mer informasjon om pregningen av Waterloo-medaljen: www.youtube.com/watch?v=8wh3vCGmTjk

www.samlerhuset.no

Om Samlerhuset

Samlerhuset AS ble etablert i 1994, og holder til på Kolbotn utenfor Oslo. Selskapet er en av Europas største aktører innen samlerobjekter, eier Det norske myntverket på Kongsberg, har virksomhet i 14 land, med rundt 400 ansatte, og omsatte for godt over en milliarder kroner i 2014. Selskapet har kontorer i Norge, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tsjekkia, Storbritannia, Slovakia, Ungarn, Irland, Belgia og Kina. Samlerhuset selger i hovedsak tradisjonelle samleobjekter som mynter, medaljer, frimerker, sedler og myntbrev, og tilbyr mynter fra nasjonalbanker og myntverk fra hele verden. Samlerhuset er også største eier av fagmessen World Money Fair, som hvert år samler nasjonalbanker, myntverk, produsenter av mynt-teknologi og edelmetallaktører i Berlin. Selskapet er 100% norskeid. Samlerhusets formål er å skape samlerglede.

.

www.samlerhuset.no

www.samlerhuset.com

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.